Απαρχαιωμένος ο εξοπλισμός στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Απαρχαιωμένος ο εξοπλισμός στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 7213/28.03.2012 

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Αθλητισμού

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις, αλλά και απαρχαιωμένος ο εξοπλισμός στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης. Οι εγκαταστάσεις στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, στο Ποσειδώνιο και στο κολυμβητήριο Νεάπολης, μαρτυρούν την απαξίωση της πολιτείας προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις οποίες επισκέπτεται πλήθος κόσμου σε καθημερινή βάση. Η αντικατάσταση του πάσης φύσεως εξοπλισμού (ηλεκτρομηχανολογικού κ.α.), κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς ο εξοπλισμός αυτός είναι επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και των επισκεπτών.

Επανειλημμένως, έχουμε παρέμβει για την ορθή και ομαλή λειτουργία των κολυμβητηρίων της Θεσσαλονίκης, αλλά οι παρεμβάσεις του αρμόδιου Υπουργείου είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Δεν είναι δυνατόν στολίδια του αθλητισμού να μαραζώνουν και το Υπουργείο να παρακολουθεί αμέτοχο. Οφείλει άμεσα να παρέμβει και να διευθετήσει προβλήματα λειτουργίας των κολυμβητηρίων, έτσι ώστε να με ασφάλεια να τα επισκέπτονται οι πολίτες. 

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα λειτουργίας και απαρχαιωμένου εξοπλισμού στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης;